Vakantie is… muziek

Ik heb me weer genesteld op ons heerlijke plekje achter het huis. Heerlijk in de zon, helemaal relax want de vakantie is aangebroken! Afgelopen vrijdag de laatste dag gewerkt en nu 3 weken vrij. We vertrekken binnenkort voor twee weekjes summer paradise. Met de auto rijden we met z’n tweeën (Ruud en ik) Frankrijk en Italië door. In de blog Summer Paradise lees je welke plaatsen we aan doen en hoe onze route er ongeveer uit ziet. Ik kan bijna niet wachten.

Ik merk dat ik relax ben. Het weekend gaat in langzaam tempo want er komen hierna nog meer vrije dagen om dingen te doen die ik wil doen. Heerlijk die vakantiemodus. Heerlijk ook om naar toe te leven. Al was het afgelopen week nog wel hard werken. Het noodweer wat op 21 juli over Nederland trok, trof Rijssen goed. Tunnels stonden blank, winkelcentra waren onder gelopen, mensen gingen met bootjes door de straten en wij had 15 centimeter water in de kelder. Er was geen houden aan, het liep zelfs door de kieren. Gelukkig hadden we bijna niets op de grond staan in de kelder dus we moeten alleen het water weer kwijt zien te worden. En de schade was minimaal in tegenstelling tot de buren bij ons in de straat. Achteraf kun je er wel om lachen, zo maak je nog wat mee en het zorgt ook voor een zekere verbroedering. Maar ik ben wel blij dat we het weer achter de rug hebben en ik hoop dat het niet weer losbarst als we op vakantie zijn.

Afgelopen weken kwam het vakantiegevoel opzetten. Bij mij gebeurd dat heel erg als ik bezig ben met het maken van de playlist voor in de auto. Dankan ik niet wachten om in de auto te stappen en al die heerlijke nummers van A tot Z te luisteren. In de blog Top 2000 & persoonlijke touch heb ik jullie al een stukje van mijn muzieksmaak laten zien. Deze begint bij de oude rockers maar is veel diverser dan ‘wat gitaren’.

Een deel van de playlist

playlist

In de playlist  van dit jaar veel lekkere disco zomer liedjes zoals; Sash! – Ecuador en The Sunclub – Fiesta. Maar ook wat knuffelrock zoals Nights in white satin en Belfast child. Ultieme vakantiehit voor onderweg? Zonder twijfel Romeo en Julliet van de Dire Straits. Er zit iets zomers in, iets wat ik niet kan beschrijven. En is vooral erg relax en heerlijk om mee te zingen.

Persoonlijke Tip: JJ Cale – Cocaine. Niet om de drugs aan te raden, absoluut niet, maar om heerlijk bij weg te dromen. Met dit nummer heb je de drugs helemaal niet nodig! Oortjes in, lekker liggen op je handdoek of in een strandstoel en wegdromen bij de heerlijke zwoele gitaarklanken van JJ Cale!

Viva Vacatione! Op naar Frankrijk!

Fijne vakantie en tot volgende week!:D

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *