The story so far

Nog een paar uurtjes en dan zit onze kerstvakantie er alweer op. Heerlijke weken hebben we gehad en we zijn enorm opgeschoten op de Smittenbelt. Prachtig om met vrienden en familie zoveel werk te verzetten en nog super gezellig ook. In deze laatste uurtjes vakantie lijkt het me leuk om terug te kijken naar alles wat er gedaan is in 2014.

Wat lijkt het lang geleden dat we de sleutel van ons paleisje kregen . Hoewel het toen een hokkerige, verouderde woning was zagen wij de potentie. Er moesten bergen verzet worden maar de Smittenbelt was wat ons betreft een lot in de loterij. Het plekje alleen al, was wat ons betreft, de koopsom al waard. De buitenkant van de Smittenbelt charmeerde maar als je binnenstapte knapten velen op haar af. Als je nu bij haar binnenstapt door de aangebouwde bijkeuken of misschien zelfs door de in ere herstelde tuindeuren stap je in een compleet nieuwe wereld. Zeeën van ruimte, witte muren, sierlijsten en grote moderne tegels met een rauw randje. Gelukkig herinneren de raampartijen, de terrazzovloer, een klein stukje vaste kast en het luikje in de voordeur aan oude vervlogen tijden.

Boven lijkt het helemaal niet meer op ‘vroeger’, nog een aantal details in de slaapkamers en dan kan de vloerbedekking en het laminaat gelegd worden en dan kunnen de meubels en de gordijnen er in principe in. Nu alles zo voorspoedig gaat hebben we besloten ook de zolder af te timmeren en te isoleren. Dan hebben we dat al mooi gedaan voor ‘de toekomst’.

Als ik zo kijk naar ons huisje dan kan ik me de blauwe keukenkastjes bijna niet meer voorstellen en ook het mini badkamertje en de vloerbedekking op te trap zijn niet meer in te beelden. Of wat te denken van het bruine bloemetjesbehang in de slaapkamer, deze is nu vervangen voor een iets hipper nog ouder behangetje. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

BEFORE & AFTER

DSC_5113 - kopie  DSC_7309
Woonkamer

2014-05-01 20.41.12image
Terras/bijkeuken

DSC_5142 DSC_7336
Lege slaapkamer

DSC_51182014-12-27 09.23.27
Kamer/Keuken

En morgen gaan we gewoon verder waar we gisteren gestopt zijn: de kamer en keuken schilderen, het sanitair in de badkamer plaatsen en het deur- en raambeslag monteren. En gelukkig zijn de bouwjongens er ook weer van de vakantie. Met veel bouwvakkers, meters maken!

Ik kan niet wachten tot 24 april, nog 15 weken!

Carine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *