Print media, nieuwe media en multimedia oplossingen.

Zoals jullie weten houd ik van tijdschriften en dan vooral woontijdschriften. Jaren heb ik de Eigen huis en Interieur gehad maar sinds we een huis hebben gekocht ben in overgestapt op de VT wonen. Het liefst had ik ze beide; de Eigen huis en interieur als inspiratiebron, met bijzondere (en vooral dure) inrichtingen en veel kunst(!) en de VT wonen voor de praktische, ‘kun je direct mee aan de slag’ tips en de betaalbare wooninspiratie. Maar twee tijdschriften, vind ik te prijzig. En daarbij, ik heb niet eens tijd om ze beide te lezen. Dus ben ik tegenwoordig lid van de VT wonen. Erg leuk blad, helemaal in mijn stijl. Ook leuk dat ze de laatste tijd, aan de weg aan het timmeren zijn met niet-print media. Zo hebben ze een heel uitgebreide website incl. webshop(!) en doen ze veel met de woonbeurs. En sinds een aantal maanden hebben ze ook eigen TV programma’s zoals ‘Weer verliefd op je huis’en VT wonen ‘doe het zelf’. Vanmorgen keek ik ‘doe het zelf” terug (dit is echt op onmogelijke tijden op TV). Erg leuk wat ze altijd bedenken en creeëren (vooral de overdaad aan styling spullen maakt me jaloers) en altijd een inspiratiebron voor ons eigen huisje.


DSC_8341Elke maand een feestje als de VTwonen op de mat valt
Deze maand met TV-special.

Zo restyleden ze vanmorgen in de uitzending een keuken (met underlayment, waar kennen we dat van??) en maakten ze van datzelfde underlayment een keukenrek. Heel erg leuk en absoluut niet moeilijk. Ze boorden een aantal rijen gaatjes in de plank underlayment en bevestigden een roede van steigerbuizen. Verder hadden ze een stok in stukjes van 10 centimeter gezaagd. Deze pasten precies in de gaatjes waardoor je plankjes kon maken en een plek had om leuke spulletjes aan te hangen.  Het geeft een heel leuk speels effect en de verplaatsbare stokjes zorgen ervoor dat je altijd een op maat gemaakt plekje voor je spulletjes hebt.

keukenrekkeukenrek van underlayment
Het eindresultaat uit VT wonen ‘doe het zelf’

Wij zijn nog opzoek naar een TV-meubel-oplossing. Het is nu nog een beetje een kale bedoening. Een oude stoel die opnieuw bekleed moet worden dient als tv kastje en er om heen hangen allerlei in het oog springende losse draden. Ondanks de vele avondjes speuren op internet heb ik nog niet iets gevonden wat me aanstaat`en betaalbaar is.

by - Sander Zwart | Interieur
Dit zou een goed TV kastje zijn.

Maar met een aantal aanpassingen zou dit keukenrek een leuk onderdeel van de TV oplossing kunnen zijn. Meteen een plek om mijn lichtsnoer op te hangen en om de kale muur te bekleden. Ik zou het underlayement in een donkerblauwe kleur schilderen en de steigerbuis weglaten. Verder zou ik onder de televisie een kastje toevoegen waar de ontvanger en de Xbox in kan en waar laatjes inzitten waar alle losse TV spulletjes in kunnen. Als ik zulke ideeën heb maak ik direct even een schetsje om te zien of het wat kan zijn. Hoewel ik geen teken of schets talent ben kan ik pas echt zien of het wat is als mijn ideetje vanuit m’n hoofd op papier staat.

DSC_8344
Eigenlijk niet voor publicatie: Mijn schetsje van vanmorgen

Met het juiste TV meubel denk ik dat dit wel eens onze TV-meubel-oplossing zou kunnen zijn, Binnenkort de bouwmarkt maar weer eens bezoeken!

Fijne dag!

Carine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *