Keuzestress

Keuzestress. Ken je dat? Een westers luxeprobleem waar we ons eigenlijk heel gelukkig mee mogen prijzen. Het betekent namelijk dat we wat te kiezen hebben. Hoeveel mensen op deze mooie aarde hebben dat niet? Maar goed mijn blog is niet bedoeld om politieke statements te maken maar om te laten zie wat er op interieurgebied door mijn hoofd gaat. En vandaag draait dat om keuzes.

Zoals ik jullie vorige week heb verteld ga ik mee doen aan de VTWonen voorjaarshuisactie. Ik ben ‘as we speak’ mijn mandje aan het vullen. Maar ik kan ondertussen bloggen omdat er meer mensen 10.000 euro aan woonspulletjes willen winnen (obvious) en dus de site giga traag is. Voor mij is deze actie niets anders dan wegdromen bij mooie spulletjes en nadenken over wat ik nog graag wil veranderen in ons huisje.

Want ik vind veranderen leuk! Gisteren hebben we de kamer veranderd. De bank naar de tuinkant en de eettafel naar de straatkant. Kleine moeite groot resultaat en als het niet bevalt wisselen we het zo weer om. Volgens mij is Ruud nog niet enthousiast maar vaak is het bij hem een kwestie van wennen. Ik vind het een stuk lichter in huis geworden. Ik kan niet wachten tot de zon weer gaat schijnen en we lekker met het zonnetje in onze rug kunnen chillen op onze fijne ‘brownie buster‘.

WhatsApp Image 2017-03-19 at 14.31.23 WhatsApp Image 2017-03-19 at 14.31.25

En bij een nieuwe indeling horen natuurlijk ook verse bloemen. Deze combinatie van Kamille, Craspedia’s en Ranonkels is een van mijn favorieten. Heerlijk fleurig, kleurrijk, echt voorjaar.

WhatsApp Image 2017-03-19 at 14.21.03 WhatsApp Image 2017-03-19 at 14.21.23

Deze keuze was niet zo moeilijk. De keuze van het voorjaarshuis des te meer. Vooral twee veranderingen vind ik lastig. Allereerst een kast in de kamer. Ik ben al een hele tijd bezig met het hoekje bij de tv. En zoek nu naar een hoge smalle kast voor in de kamer. Onze plafonds zijn ongeveer 3 meter dus de standaard kasten van 2 meter zijn eigenlijk te laag. En dan is het nog wel even zoeken. Maar de moeilijkste keuze vond ik dicht of open. Ik heb heel lang gezeten op een metalen vitrinekast. Mooi om spulletjes in uit te stallen. Maar ik heb nu toch een dichte kast gekozen. Dit om toch wat rust te bewaren in de kamer. Soms heb ik het gevoel dat de kamer wel wat meer rust kan gebruiken. Ik houd van spulletjes en die staan dan ook door het hele huis. Maar in de woonkamer wordt het soms wat te druk. Een dichte kast heeft nog steeds de mogelijkheid om wat uit te stallen maar je kunt ook heerlijk snel je troepjes opruimen achter de deur. Ik heb gekozen voor Summit van BePure. 2 meter 30 hoog en toch geen kolos omdat het op hoge poten staat. Ik heb de kast afgelopen vrijdag bij Nijhof in Baarn ‘in het echt’ gezien en hij is erg mooi. Dus fingers crossed en anders nog eventjes sparen!

Afbeeldingsresultaat voor kast summitAfbeeldingsresultaat voor kast summit

De andere moeilijke keuze is de salontafel. Ga ik voor één grote of voor de trend van tegenwoordig allemaal kleintjes. Ik vind allemaal kleintjes gezellig en handig want je kunt makkelijk schuiven en bijzetten. Maar als ik dan kijk naar de kleine tafeltjes die te koop zijn kom je al snel uit bij de donkerbruine tafeltjes. Erg mooi maar ik vind niet dat deze passen in ons interieur. Ik ben bang dat met de donkerbruine bank alles een beetje teveel vintage wordt en dat is niet helemaal onze stijl. Dus heb ik gekozen voor een stoer strak model met wit staal. Past mooi bij de keukentafel. En als het dan niet wat wordt met het voorjaarshuis hebben we nog onze lijntjes liggen bij Indusigns. Een aanrader om eens te gaan kijken.

      

 

Ik wens jullie een fijne zondag!

Carine.

 

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *