In love with Letters

Taal is zeg maar echt mijn ding. Nee we gaan het in deze blog niet hebben over het boek van Paulien Cornelisse -echt hilarisch overigens, zeker het lezen waard. In deze blog wil ik jullie meenemen in de wereld van lettering. Ik houd echt van taal. Ik heb een rekenknobbel en ben dyslectisch maar toch vind ik taal mooi. Alles was uitdagend is spreek me aan, dus ook taal waarschijnlijk omdat ik dat zo lastig vind (ik ben niet eigenwijs hoor…). Ik houd van schrijven anders hield ik deze blog niet al ruim twee jaar en ruim 100 blogs vol. Ik houd van pakkende omschrijvingen en mooie volzinnen. Al is het formuleren daarvan echt niet altijd eenvoudig. Ik houd van letters en lettertypes maar ik houd vooral van mooi vormgegeven inspirerende quotes.

img_3410Al die quotes op Pinterest en die kaartjes en posters met de mooiste zinnen in Engels en Nederlands. Ik houd er wel van en heb er vanzelfsprekend legio verzameld en tentoongesteld. Toen ik laatst gevraagd werd door mijn schoonzusje voor een workshop handlettering hoefde ik niet lang te twijfelen. Leuk! Letters, en vormgeving en quotes, en tips om dit mooi op papier te krijgen. Al vind ik dit laatste altijd een dingetje. Ik heb vaak wel de ideeën en ben wel creatief maar als ik iets met potlood of pen moet uitvoeren dan heeft dit vaak niet het gewenste resultaat.
Maar wie weet doet een workshop wonderen.

Afgelopen donderdag was het zo ver. Bij mijn schoonzusje in de tuinkamer stond een prachtig gedekte tafel met een super leuke goodybag. Hanneke van Gewoonècht en toevallig ook een oude bekende van de basisschool stond klaar om met ons aan de slag te gaan. Na een aantal handige oefeningen in het eigengemaakte werkboekje gingen we een voorbeeldposter uitzoeken om na te maken.

Gezellige workshop met een te leuk eigen werkboekje! img_3392 14670612_985255094916938_9014694360924449604_n img_3412

De uitlijning is bij handlettering het allerbelangrijkste en dit kan ik wel. Lekker in de weer met cijfertjes en hulpmiddelen (lees: lineaal). De quote was al snel gekozen ‘I wish my eyes could take photos’. Oh als dat toch kon, al het mooist wat ik zie, vastleggen om het later nog een keer te bekijken en er opnieuw van te genieten. En een quote die mogelijkheden biedt om doodles (kleine makkelijke tekeningen) te integreren. Die handgetekende camera’s zijn zo schattig….

Mijn poster na één avond tekenen en het eindresultaat!
14642413_985255694916878_7653805847495148451_n img_3400

We zijn de hele avond bezig geweest en sommigen hebben hun poster afgekregen, ik heb mijne gisteren afgemaakt. Het schetsen en uitmeten nam bij mij veel tijd in beslag. Als ik iets doe dan wil ik het goed doen. Dus gisteren heb ik de potloodtekening vervolmaakt en toen kwam het leukste onderdeel van handletteren namelijk het afmaken, het overtrekken met fineliner. Ik was verrast over het eindresultaat. Ik had er aanvankelijk een hard hoofd in maar volgens mij heb ik iets met pen en papier gevonden waarvan het eindresultaat ‘toonbaar’ is. Jeej! In mijn enthousiasme ben ik meteen verder gegaan met een nieuwe poster voor instaswap. Insta wat? Instaswap, hier meer over in een van mijn volgende blogs.

Het tweede handlettering projectje

img_3406

Volgende week zit ik in Cuba(!) dus hoogstwaarschijnlijk zal ik mijn volgende blog daar aan wijden. Maar ik zal jullie begin november wat meer vertellen over Instaswap. Als afsluiter natuurlijk het eindresultaat op een mooi plekje in de woonkamer. Wil je ook handletteren? Ga dan eens naar de Facebook van Gewoonècht. Voor tips en tricks, inspiratie en om zo’n super leuke workshop te boeken. Er zijn trouwens ook heel veel how to YouTube filmpjes of boeken over handlettering. En iedereen kan het, het enig wat je nodig hebt is een potlood, pen, gum, liniaal en papier. Ga lekker je eigen posters maken dan geniet je er nog meer van als ze straks staan te pronken in je huis!

img_3411

Fijne dag!

Carine.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *