Hotspot – COS Amsterdam

Vakantie is… Amsterdam. Zoals jullie weten houd ik van Amsterdam. Hoewel haar inwoners nooit mijn grootste vrienden worden, vind ik de stad heerlijk. Dus regelmatig gaan we een dagje naar het westen om even weer een beetje Vitamine A(msterdam) op te doen!

Een paar weken terug, appte mijn moeder op donderdag of ik zaterdag mee wilde naar Amsterdam. JA! Ik houd van spontane ideeën, ik ben er alleen niet zo goed in, controle freak, als ik ben. Maar Amsterdam is altijd een goed idee dus ik ga mee.

In alle vroegte stonden we op A’dam CS en huurden we zoals gebruikelijk de OV-Fiets. Na een heerlijk tochtje kwamen we aan bij het Rijksmuseum. Heerlijk rustig nog op dit tijdstip van de dag. Meteen door naar de meesterwerkenhal, naar de nieuwste aanwinsten van Nederland Marten en Oopjen (over dit mooie stel zal ik in een andere blog meer vertellen). En als je er dan toch bent dan pak je natuurlijk nog een stukje van de collectie mee. Wij zijn gegaan voor de rococo interieurs. Het leek wel of we deze hele vleugel van het Rijks voor ons alleen hadden. We kwamen niemand tegen. Ik heb het nog nooit zo rustig gezien in het Rijks maar dat was eigenlijk best heel fijn. Na een broodje en een zonnestraaltje in de museumtuinen zijn we doorgefietst naar de 9 straatjes. Mijn nichtje gaat binnenkort trouwen, wij zijn de hele dag uitgenodigd en ik heb nog geen kleren! There is some serious shopping to do!

De prachtige collectie van het Rijksmuseum

IMG_1995 IMG_1992

Ik vond de 9 straatjes in het begin wat overrated. Ik snapte de hele buzz niet zo. Er zaten wel wat bijzondere winkeltjes maar ik kon er nooit echt goed slagen. Tot vorig jaar. Toen ik met mijn vriendin in Amsterdam was. We hebben de 9 straatjes bijna leeggekocht, alles wat ik tegenkwam was leuk, was mijn smaak, en paste om mijn lichaam of in mijn interieur. Dus ik was nu wat positiever ingesteld. Who’s that girl was sinds het vorige bezoek al een favoriet en had ook nu weer een goede sale en erg leuke originele kleding. Maar de leukste winkel van de 9 straatjes is zonder twijfel Cos, wat heb ik genoten!

De aankopen en een verdiend wijntje naar een middag ‘hard’ shoppen!

 IMG_2002 IMG_2003

Ik kende Cos van naam maar had er geen associaties bij.  De etalage van de winkel in de Hartenstraat trok met haar minimalistische uitstraling de aandacht. Een blik op de prijskaartjes deed ons overhalen naar binnen te gaan. Deze schitterende, bijzondere minimalistische kleding was betaalbaar. De winkel is groter dan de etalage doet vermoeden en er waren veel jurken die perfect voor de bruiloft zouden zijn. Hoewel ik er een hard hoofd in had, nam ik er een paar mee om te passen. Meestal past me dit soort kleding niet. Maar nu paste alles! Hoera! En het personeel in de winkel was super aardig en behulpzaam, ze namen alle tijd en waren oprecht geïnteresseerd en blij toen ik met de perfecte jurk voor de bruiloft naar huis ging!

Cos komt uit de H&M stal en is minimalistisch en stijlvol. Ze volgen niet alle trends en gaan voor tijdloze stukken. De prijs ligt wat boven de prijs van de H&M maar is (zeker voor een feestje) betaalbaar. Het is heel goed afgewerkt en heeft een fantastische pasvorm. Cos wordt verkocht bij de Bijenkorf en in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Als je in de buurt bent breng dan zeker even een bezoekje! Het zal niet tegenvallen! 😀

Oh en de jurk die ik heb gekocht? Hier een tipje van de sluier.

jurk cos

Have a nice day! Carine.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *