Het was Fla-tas-tisch

25 november – de prachtige industriële Kromhouthal in het hippe havengebied in Amsterdam Noord pal aan het IJ. Dit is (vandaag nog) en was de locatie van Flavourites Live. Een fantastische beurs waarin webshops een pop-up stand inrichten voor drie dagen plezier en rollend geld! Flavourites is een website die allemaal super leuke webshops verzameld. In heel veel verschillende categorieën en allemaal stuk voor stuk erg origineel en creatief. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen, ook erg geschikt als je een cadeautje zoekt.

De online wereld in je handen
Webshops zijn geweldig, de wereld ligt aan je voeten. En als je zoals ik uit een klein stadje komt en houdt van bijzondere spulletjes dan is de online shoppingwereld echt een uitkomst. Ook is het heerlijk ‘struinen’ op een druiligere regenachtige dagen als vandaag. Het grote nadeel van de webshops is dat je spullen niet in je handen kan pakken, dat alles digitaal is én vind ik; dat je geen totaaloverzicht hebt van alle spulletjes die de shop verkoopt. Webwinkels zorgen natuurlijk voor een vormgeving die aansluit bij hun uitstraling maar de sfeer die een fysieke winkel heeft zal een webshop nooit krijgen. Dus voor mij zijn de webshops een toevoeging aan de winkelstraat en geen vervanging – sorry portemonnee ;). Flavourites Live brengt het beste van de online en offline wereld dus samen in de Kromhouthal. De creativiteit van de webshops en de uitstraling van de fysieke winkel. Ik vond het fantastisch.

Precies mijn smaak
Het aanbod was gevarieerd; (kinder)kleding, sieraden, schoenen, woonartikelen, planten, lekkernijen en papierwaren. Allemaal min of meer in de Scandinavische stijl. Ik zei al dat het goed was dat ik geen kinderen heb of zwanger ben want dan zouden we nog meer hebben geshopt. Alle kraampjes waren prachtig ingericht en het leek wel of iedereen leuke spulletjes aanbood. De creativiteit van de webshophouders was eindeloos. En de prijzen vielen niet tegen. We hebben alle vier van alles gekocht. Sinterklaascadeautjes, cadeautjes voor ons zelf en voor onze mannen. En je zult over 11 dagen maar jarig zijn, dan kun je hier ook naar hartenlust verjaardagscadeautjes uitzoeken!

De hoogtepunten
Eigenlijk was alles leuk maar ik zal een paar hoogtepunten noemen. Ellen van Knap . Goed had een prachtige oud wagentje meegenomen naar de Kromhouthal. En de spulletjes die ze bij zich had waren zo mogelijk nog leuker. Vintage woonaccessoires. Prachtige houten potten met een goed verhaal en portemonnee vriendelijke prijsjes. Ik heb een super mooie mand gekocht die ik als salontafel wil gebruiken.

foto van Knap Goed.

De jongens van Looping Good was een heerlijkheid (Lees het ijs wat ze verkochten).  Ze bereiden live op een goede straal muziek de heerlijkste ijsrolletjes die ze tot ware kunstwerkjes maken. Het filmpje vind je op mijn Instagram.

Er waren veel kraampjes met  stationary en papergoodies en daar word ik warm van. Ik houd van alles wat van papier gemaakt is of waar ik zelf mooie papieren pakketjes van kan maken. Spulletjes voor op de studeerkamer (die ik niet heb) of de aanvulling van je knutselkast. Ik heb leuke kaartjes gekocht en een originele kaartenhouder bij dreamkey design. Bij de buurtjes Imaking DIY design hadden ze alles voor DIY projectjes waaronder een heel pakket inclusief gutsen en mesjes om je eigen stempel te ontwerpen. Bij Wonen voor jou kocht ik de lang gezochte speldjes voor op onze wereldkaart van kurk. En bij zoedt heb ik een aantal sinterklaascadeautjes gekocht. Echt super knap dat zij nog steeds zulke leuke en vooral originele teksten weten te bedenken. Het allermooiste waren de handgeknipte (!) kunstwerkjes van Geertje Aalders van 12 nice things. Ze knipt alles met de hand uit en laat het dan machinaal produceren. De spulletjes zijn zo mooi, zo fragiel en zo knap gemaakt. Ik heb mijn moeder getipt dat dit een prima verjaardagscadeautje zou zijn! Nog een paar nachtjes wachten….

foto van Dreamkey Design. foto van Zoedt. foto van Geertje Aalders Illustraties.

Als je in de gelegenheid bent dan is Flavourites Live echt de beste plek om je sinterklaascadeautjes te kopen! Dus houdt het voor volgend jaar in de gaten! Wij gaan een kerstboom uitzoeken!

Mijn scores van Flavourites Live
IMG_6014

Fijne zondag!

Carine.

 

De foto’s in dit blog zijn afkomstig van de sociale kanalen van de genoemde webshops of zelfgemaakt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *