De reistafel

reistafel carine3
De laatste aanwinst voor de reistafel! Noten/gelukspot uit Mallorca.

Nee niet die van de Chinees maar die met een korte ei en één T. Je kent het wel, als je op vakantie bent, je bent in de eindeloze souvenirswinkeltjes op zoek naar een leuke, tastbare herinnering van je reis. Maar overal waar je komt hebben ze dezelfde (vaak heel kitscherige, afgezaagde) souvenirs. Ik heb me wel eens afgevraagd waarom steden of populaire vakantieplekken geen ‘hippe’ souvenirswinkeltjes hebben met souvenirs die met de mode mee gaan, die vernieuwend en anders zijn (al heb ik uitzonderingen gezien in Tel aviv en Stockholm). Volgens mij een gat in de markt, naast alle stoffige dertien in een dozijn winkeltjes. Maar omdat je toch een herinnering aan de vakantie wilt hebben kom je altijd weer thuis met een souvenir, de ene keer mooi de andere keer zodat je wat hebt.

M’n moeder is een keer begonnen (door kitscherige huisjes, die opa voor haar spaarde omdat hij dacht dat m’n moeder die leuk vond) met het opzetten van een miniatuur stadje met huisjes en gebouwen. En waar kun je deze bouwwerkjes nou beter kopen dan in de winkeltjes op vakantie. Op een gegeven moment vroeg ze aan de familie om ook miniatuurtjes mee te nemen van het bekendste bouwwerk op het vakantieadres. En al deze gebouwtjes bij elkaar gaf een heel leuk tafereeltje.

reistafel mam2 reistafel mam
De reistafel van m’n moeder met op de rechter foto op de achtergrond de huisjes van m’n opa waar het allemaal mee begon.

Dit bracht mij op het idee voor een reistafel. Een leuk plekje in huis waar je al je souvenirtjes van vakanties verzameld. Gisteren heb ik alle souvenirs die ik door de jaren heen verzameld heb uitgestald op een plateautje onder de trap. Zo bij elkaar zijn alle kleine prutjes wel erg leuk. En als je ze dan één voor één in de hand hebt roepen ze allemaal weer herinneringen op aan de mooie vakanties en zijn ze toch wel dierbaar.

reistafel carine2reistafel carine
Mijn reistafel incl. de museumpotlodenverzameling.

Ook mijn moeder blijft door sparen (handig, weten we in ieder geval wat we haar mee moeten brengen van vakantie) en inmiddels is ook mijn vriendin begonnen met haar reistafel! Ze doet het zelfs met terugwerkende kracht. Ze laat anderen die een vakantiebestemming bezoeken waar ze is geweest in de tijd voor haar reistafel een souvenir meenemen! In haar nieuwe huis heeft ze een prachtige buffetkast waarin een complete plank gereserveerd is voor haar reistafel, en deze is al aardig vol (wat wil je na een reis van 3 maanden).

reistafel josanne reistafel josanne2
De meest complete reistafel van de drie, van mijn vriendin

Super leuk! Snel weer een reisje maken!

Carine.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *