Bed & Breakfast Love

Ik ben fan van AirBnB al bijna drie jaar. En elke vakantie word ik meer fan. AirBnB is de marktplaats voor overnachtingen. Particulieren bieden hun huis, kamer, chalet, bank, boomhut, caravan, tuinhuis en alles waar je maar kunt verblijven aan op deze website. AirBnB is de bemiddelaar en zorgt dat alles goed en veilig verloopt.

airbnbAirbnb is gebouwd op persoonlijke contacten en dat maakt het nou zo leuk. Je slaapt bij mensen thuis of in huizen van particulieren. Zij vinden het net zo leuk dat je bij ze komt slapen als dat wij enthousiast zijn om weer een nachtje weg te gaan. Mensen zijn zo enthousiast, ze doen zo hun best en alles is heel persoonlijk. Voor de verhuurders is dit een hobby net als reizen een hobby voor de bezoekers is.

Ben je gesteld op privacy tijdens je verblijf? Selecteer dan de optie ‘privé kamer’ of ‘gehele woning’. Anders kan het zijn dat je bijvoorbeeld de badkamer moet delen. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een superhost bij je eerste verblijf (dit is te vinden onder ‘filter’. Dan weet je (bijna) zeker dat je eerste ervaring met Airbnb goed is.  Al moet ik zeggen dat ik al zeker 6 keer gebruik heb gemaakt van Airbnb (ook bij verhuurders die niet als superhost aangemerkt staan) en ik heb nog nooit een negatieve ervaring gehad. Wil je kennis maken met Airbnb? Klik dan hier >

Wat ik een erg leuke toevoeging van Airbnb vind is de recensie. Zoals bij elke hotelboeking word je na afloop van je verblijf gevraagd een recensie over de accomodatie te schrijven. Airbnb vraagt je daarnaast een recensie te schrijven over de eigenaar. Dit is leuk, dit maakt Airbnb persoonlijk. Én de eigenaar schrijft ook een recensie over de verhuurder. Echt super leuk om zulke reacties te lezen, dit voegt voor mij echt wat toe. Dit is wat mij betreft een fantastische manier om als verhuurder maar ook als huurder net dat stapje extra te zetten (wij proberen altijd een persoonlijk cadeautje achter te laten bij vertrek).

Recensies die we hebben gekregen
img_3351

Daarnaast biedt Airbnb erg bijzondere accommodaties voor goede prijzen. Zo hebben wij al eens in een super mooi huis in Ijburg geslapen bij een piloot in huis. En in een super mooi ingericht VT wonen achtig huis in Utrecht. Maar de allermooiste accomodatie die we geboekt hebben via Airbnb was de boomhut in de Piemonte afgelopen zomer. Leuk om te zien dat deze boomhut in verschillende wishlists voorbij komt.

Mooiste Airbnb verblijf ooit!
IMG_3035 img_3044 img_3047 img_3060

Afgelopen zomer hebben we ook overnacht in een prachtige herberg in Amboise, Frankrijk. Helaas is deze herberg niet te vinden op Airbnb maar de eigenaresse zou er fantastisch tussen passen. Erg persoonlijk, geïnteresseerd, passioneel en vooral super lief. Op elke vakantieadres koop ik een super fout, leuk souvenirtje. Geen idee waarom, maar ik was vergeten om de miniatuurtjes van de kastelen in het gebied te kopen. Ik trok de stoute schoenen aan en mailde de eigenaresse met het brutale verzoek of zij de kasteeltjes voor me wilde kopen en per post wilde verzenden. Dit was geen enkel probleem en afgelopen week kregen we ze binnen! Super lief. Dus mocht je nog een mooi adres met een fantastische eigenaresse aan de Loire zoeken, overweeg dan Auberge Forestiere Marcheroux eens.

Oude manege is nu prachtige B&B met fantastische gastvrouw!img_8130 img_2562

Ben je benieuwd geworden naar Airbnb of ken je het al en hebben mijn positieve ervaringen je over de streep getrokken om het een keer te proberen? Klik dan hier >

Onze volgende Airbnb is alweer geboekt. Playa Larga in Cuba!

Fijne avond!

Carine.

 

2 Reacties

  1. Laat ik daar nou ook mee bezig zijn ,kijken naar,,airbnb” je kan het hiermee ook zo goedkoop en/of zeer exclusief maken.
    En is natuurlijk anders dan hotel/resort.
    Vind et leuk om er in te zoeken en rond te kijken, afwachten of fennie daarmee in mee gaat😉😉
    Grtjes ome arjan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *