Back to summer paradise


Tell me how to get back to
Back to summer paradise with you
And I’ll be there in a heartbeat

Yeah I remember sunny mornings
And summer evenings
Now you’re not next to me
And I am freezing

Someday
I will find my way back
Back to summer paradise with you

Cause I remember every sunset
Tell me how to get back to
Back to summer paradise with you
And I’ll be there in a heartbeat

Gelukkig heb ik mijn zomerliefde dicht bij me op de bank liggen en hoef ik hem niet te missen maar voor de rest kan ik me helemaal vinden in de woorden van Simple plan en Sean paul. Breng me als-je-blieft terug naar het zomer paradijs, terug naar de heerlijke zonnige ochtenden en de fijne zomeravonden. Het is hier koud en nat en nou ja ik wil gewoon terug.

Ik wil niet klagen maar volgens mij heb ik nog nooit zoveel moeite gehad om weer in het werkritme te komen. Gevolgen van misschien wel een te goede vakantie! Wat mogen we ons rijk rekenen! Wat rest zijn een berg foto’s en heerlijke herinneringen. Maar ik zou het geen probleem vinden om nog een paar weekjes terug te gaan! Hier in Nederland is het vooral heel troosteloos, weinig idee van zomer. Gelukkig geven de olympische spelen wat afleiding en heb ik thuis alleen het hoognodige aan huishoudelijke taken gedaan om nog een beetje in vakantiesferen te blijven. Ik ben zelfs woensdagmorgen voor werktijd naar het zwembad gegaan om nog even weer te genieten van een plons (al ik duiken in een bad van 18 graden wel wat anders dan in een bad van 22 graden brrr)!

Dit zwembad was aangenamer om in te duiken

IMG_3022 IMG_3035

Ook de tuin geeft als het even droog is een zomers gevoel. Alles is goed gegroeid (ook het onkruid, dat is dan wat minder) en prachtig groen. De dahlia’s staan voor het eerst in bloei en de witte variant is immens groot en zwaar en bovenal prachtig. Ik heb vandaag de eerste bloemen afgeknipt en op de vaas gezet. Als ik dan echt terug wil naar Frankrijk dan ga ik even naar onze stokroos kijken en waan ik me zo weer in Frankrijk! Stokrozen zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met vakantie en dan vooral zomers in oude Franse stadjes. Heerlijk. Toen deze voor het eerst in de bloei stond, heb ik geprobeerd om er een soort van ‘timelaps’ van gemaakt. Hij is wel aardig gelukt, al zeg ik het zelf. Het resultaat is onderaan deze blog te vinden.

Dahlia’s uit eigen tuin (L)

IMG_3113 IMG_3112 IMG_3111

Verder staat er eind augustus en september altijd veel op het programma. Zo hebben we (mijn vriendin en ik) gisteren erg genoten bij de Boeskool in Oldenzaal, lekker geshopt, tapas gegeten, goed bijgekletst en nog even een klein dansje gewaagd op het leuke zomerfeest. Vrijdagavond nam mijn tante ons mee uit eten, ze doet dit al jaren om de vakantie af te sluiten. Als verrassing had ze gereserveerd bij een Canadees restaurant in Lochem. Echt een aanrader. Straks komt de hele familie bij ons om gezellig samen te eten en ons te verheugen op de bruiloft van mijn nichtje aankomende vrijdag! Dan hebben we zaterdag familiedag en verjaardag van Ruuds beste kameraad. Een week later op 3 september ga ik nog een dagje naar Amsterdam en hebben we aansluitend ’90 party. Kortom genoeg op de planning om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden! Fijn 😀

Homemade – Timelaps Stokroos
Stokroos

Carine.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *